Sinds 2019 moeten alle Antwerpse scholen verplicht elektronisch inschrijven. Ook voor het Xaveriuscollege moet je je dus sindsdien online aanmelden, zowel voor de kleuter- als lagere school en het secundair. ‘Meld je aan‘ is een systeem dat de plaatsen in de scholen op een eerlijke en transparante manier verdeelt. Zo worden wachtrijen en kampeertoestanden vermeden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is meld-je-aan.jpg

inschrijvingen kleuter- en lagere school

Welke groep kinderen zich wanneer kan komen aanmelden, vind je op de website “Meld je aan’ of op deze pagina van de website van de basisschool.
De helpdesk van de studiewijzer helpt u graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur via het gratis nummer 0800 62 185 of via helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be.


inschrijvingen secundair

inschrijven voor het eerste jaar secundair

In het secundair kunnen elk schooljaar 200 leerlingen starten in het eerste jaar.

Broers en zussen van leerlingen die al op het Xaveriuscollege (secundair) zitten of kinderen van personeelsleden hebben voorrang en kunnen zich van 10 t.e.m. 21 februari 2020 aanmelden.

Voor de anderen loopt de (tweede) aanmeldperiode voor de overblijvende plaatsen van 16 maart tot 3 april 2020. Op 6 mei 2020 worden de resultaten aan alle ouders gecommuniceerd. Het eigenlijke inschrijven start dan op maandag 9 mei en duurt tot vrijdag 3 juni 2020. Dit gebeurt tijdens een intakegesprek met een directielid waarvoor u vanaf 6 mei telefonisch een afspraak kunt maken op het nummer: 03 217 44 10.

inschrijven voor het tweede tot en met het zesde jaar secundair

Dat kan rechtstreeks in de school. Neem hiervoor na de paasvakantie contact op met het onthaal van de school (info@xaco.be of 03 217 44 10). Er wordt een wachtlijst aangelegd per jaar en studierichting. Vanaf vrijdag 3 juli 2020 kan er, indien er plaatsen vrij zijn, effectief worden ingeschreven.